Požiadajte o vrátenie daní z Holandska a získajte späť svoje peniaze

15. mája 2023, blogger, Kancelária a firma
holandsko vratenie dani

Pracovali ste za posledných 5 rokov v Holandsku? Zatiaľ ste si neuplatnili nárok na vrátenie daní z Holandska? Smelo do toho. Váš rodinný rozpočet si môžete navýšiť o niekoľko stoviek euro. Pri úspešnom vybavení vám pomôžu skúsení konzultanti z profesionálnej poradenskej spoločnosti.

Základné fakty pre vrátenie daní z Holandska

Skôr ako sa rozhodnete podať žiadosť o vrátenie daní z Holandska alebo si začnete zisťovať, či máte na to nárok, urobte si krátky sumár:

– V Holandsku ste pracovali v období medzi rokmi 2018 až 2022.

– Pracovali ste na základe pracovnej zmluvy u holandského alebo slovenského zamestnávateľa.

– Váš zamestnávateľ za vás odvádzal odvody zo mzdy.

Ak ste odpovedali na všetky 3 fakty „áno“, potom vám mohol vzniknúť preddavok z odvedenej dane a môžete sa pustiť do vybavovania.

O vrátenie daní môžete požiadať aj vtedy, pokiaľ ste už z Holandska odišli.

Otáľať by určite nemali tí, ktorí pracovali v Holandsku v roku 2018 a ešte si žiadosť o vrátenie daní nepodali. Máte čas už len do konca roku 2023.

Vrátenie daní osobne alebo cez konzultanta

Žiadosť o vrátenie daní z Holandska, teda podanie holandského daňového priznania, môžete riešiť sami, prostredníctvom vášho účtovníka alebo známeho so skúsenosťami.

Tu je dobré podotknúť, že holandský daňový systém je vcelku zložitý. Určite urobíte správny krok, keď si pri vybavovaní vrátenia daní z Holandska necháte poradiť odborníkmi s niekoľkoročnými skúsenosťami a odporúčaniami spokojných klientov.

Pomôžu vám so správnym vyplnením žiadosti, s potrebnými prílohami či vyžiadaním dokladov, ktoré vám môžu chýbať. Upozornia vás na ďalšie možnosti, aby ste neprišli o peniaze, na ktoré máte legálny nárok.

vratenie dani z Holandska

Dôležité dokumenty pre holandské daňové priznanie

Najdôležitejším dokumentom je takzvaný Jaaropgaaf, teda potvrdenie o zdaniteľných príjmoch v Holandsku. Vystaví vám ho každý zamestnávateľ v Holandsku, pre ktorého ste pracovali.

Ako ho náhodou nemáte, môže vám pomôcť aj posledná výplatná páska od zamestnávateľov.

Všeobecne platí, že pre vrátenie dane z Holandska potrebujete rôzne podklady, ktoré súvisia s vašou konkrétnou situáciou. Aj s tým vám podarí skúsený konzultant so znalosťami daňovej legislatívy v Holandsku. Neváhajte a požiadajte o pomoc profesionálov.


Foto: elements.envato.com