Tipy a rady ako získať vrátenie daní z Holandska

23. apríla 2023, blogger, financie

Čoraz viac ľudí z celého sveta, vrátane Slovákov, objavuje príležitosti na holandskom trhu práce. Okrem atraktívnych platov a možností zamestnania môžu mať zamestnanci nárok na danový preplatok po strávení určitého času v tejto krajine.

Ako teda získať vrátenie daní z Holandska?

Základné informácie o podávaní daňového priznania v Holandsku

Je niekoľko situácií, v ktorých je potrebné alebo výhodné podať holandské daňové priznanie. Medzi tie patrí:

cta button

Identifikácia možných preplatkov na dani z Holandska

Ak máte pocit, že ste zaplatili viac dane, ako ste mali, mali by ste zvážiť podanie daňového priznania. Niektoré príklady situácií, kedy môže vzniknúť nárok na vrátenie daní, sú:

Ako získať vrátenie daní z Holandska?

Ak chcete získať vrátenie daní z Holandska, je potrebné podať daňové priznanie. V prípade, že si nie ste istí, ako správne podať daňové priznanie v Holandsku, odporúčame obrátiť sa na odborníkov z TJ-Legal. Pomôžu vám s výpočtom daňovej povinnosti alebo preplatku a zabezpečia legálne vrátenie daní v plnej výške.

Využite odborníkov a daňové kalkulačky na získanie prehľadu o svojich nárokoch

Skúsení odborníci poskytujú daňové kalkulačky, s ktorými si môžete vypočítať predbežnú kalkuláciu dane. Tým získate istotu, či sa oplatí podať daňové priznanie a či máte nárok na vrátenie daní z Holandska. Túto informáciu vám radi overia aj daňoví agenti, ktorí vám môžu poskytnúť odbornú pomoc pri podávaní daňového priznania.

Aká je priemerná suma danového preplatku?

Možno sa pýtate, či stojí za to venovať čas a energiu podávaniu daňového priznania v Holandsku. Priemerné sumy danových preplatkov vám môžu poskytnúť určitú predstavu o tom, čo môžete získať. U Slovákov sa najčastejšie pohybujú v rozmedzí od 546 € do 3 694 €, pričom o vrátenie daní z Holandska môžete požiadať aj za posledných 5 rokov.

cta button

Nezabúdajte na možnosť retroaktívneho vrátenia daní z Holandska

Ak ste v Holandsku pracovali viac rokov, možno na vás čakajú pekné sumy v podobe danových preplatkov. Nezabúdajte, že môžete požiadať o vrátenie daní aj za 5 rokov spätne. Uistite sa, že nezmeškáte možnosť získať vrátenie daní z Holandska, ktoré vám právom náležia.