Dôkladnou starostlivosťou o zuby ušetríte peniaze aj trápenie. Ako na to?

19. novembra 2022, blogger, Životný štýl

Patríte medzi tých, ktorí si myslia, že si stačí umyť zuby dvakrát denne a raz ročne zájsť na preventívnu prehliadku k zubárovi? Nuž, skôr či neskôr vás nejaké problémy s chrupom určite postretnú, pričom môžu poriadne prevetrať vašu peňaženku a spôsobiť pár bezsenných nocí. Poradíme vám, ako starostlivosť o svoj chrup posunúť na vyššiu úroveň.

Absolvujte pravidelne dentálnu hygienu

Ak vám záleží na zdraví svojho chrupu a chcete zlepšiť starostlivosť oň, prvým krokom by mala byť dentálna hygiena Bratislava. V rámci návštevy ordinácie totiž nielenže dôjde k dokonalému vyčisteniu vašich zubov, ale aj odstráneniu zubného kameňa a pigmentácie pomocou špeciálnych nástrojov. Dôležitou pridanou hodnotou návštevy dentálnej hygieny je najmä to, že dostanete presné rady, ako sa o svoje zuby starať v budúcnosti.

medzizubná kefka dentálna hygiena

Obyčajná zubná kefka nestačí

Každá dentálna hygienička vám bude prízvukovať, že tradičná zubná kefka jednoducho nestačí. Ideálne je pravidelne používať aj medzizubnú kefku so správnymi rozmermi a dočisťovať si ňou medzizubné priestory. Pomôže, ak si z čistenia medzizubných priestorov spravíte rutinu napríklad každý večer, hoci aj pri sedení pred televízorom. Práve pravidelným čistením medzizubných priestorov výrazne zvýšite vaše šance na budúcnosť bez zubných kazov.

Pripravte sa na cesty

Nerobte tú chybu, že sa o svoje zuby budete starať len doma. Medzizubnú kefku či aspoň dentálnu niť by ste mali mať po ruke aj v práci, či kdekoľvek inde. Správnou technikou a vhodnými dentálnymi pomôckami si zabezpečíte účinnú prevenciu pred ochoreniami ďasien a zubným kazom. V tomto prípade jednoznačne platí, že prevencia je omnoho lacnejšia ako následná liečba.

Foto: elements.envato.com