Obrazy ako štýlové doplnky do obývačky: 3 krát inak

18. augusta 2022, blogger, Dom a záhrada

Obývačku považujú mnohí za najdôležitejšiu miestnosť. Veď napokon, stretáva sa tu celá rodina, prijímajú návštevy, ale práve tu trávime chvíle relaxu pozeraním televízora. Obývačka je skrátka ústrednou časťou bytov a domov, a preto by ste si pri jej zariaďovaní mali dať záležať. Steny v obývačke by rozhodne nemali zostať holé, pripravili sme pre vás tipy, ako ich zaplniť. 

Inšpirujte sa prírodou

Ak sledujete trendy bytového dizajnu, určite viete, že aktuálne sú veľmi obľúbené rôzne prírodné motívy a materiály. Či už hovoríme o konferenčnom stolíku podopieranom lakovaným kmeňom alebo bambusových žalúziách, vhodne skombinované prírodné materiály dodajú obývačke veľmi príjemnú atmosféru. Prírodné dekorácie do obývačky ale vhodne dotvárať aj tzv. zelené obrazy na stenu. 

obraz z machu do obyvacky

Vyberte si do obývačky obraz zo stabilizovaného machu, ktorý zvýrazní vzdušnosť celej miestnosti a zaručene pritiahne nejeden zvedavý pohľad. Ak máte dostatočne veľkú obývačku a veľkoryso nastavený rozpočet, môžete si nechať vyhotoviť rovno celú zelenú stenu alebo kút. 

Dajte obývačke vlastný rukopis

V prípade, že pre svoju obývačku hľadáte niečo celkom špecifické, skúste porozmýšľať, ako by ste vedeli prejaviť svoje vlastné zručnosti. Ak máte povedzme záľubu vo fotografovaní, tak steny v obývačke môžu byť miestom, kde budete tie najlepšie kúsky vystavovať na obdiv. Navyše, takúto kolekciu obrazov si môžete relatívne často meniť, napríklad navštívite fotografický workshop a naučíte sa niečo nové. 

Viacdielne obrazy

Pri výbere obrazov do obývačky zďaleka nie je dôležitá ich cena, ale predovšetkým to, ako vystihujú váš vkus. Napokon, aj obraz s celkom bežným motívom môže pôsobiť veľmi zaujímavo, ak bude spracovaný ako viacdielny. V prípade, že z obývačky vytvárate oázu pokoja a pohody, chybu určite neurobíte s viacdielnymi obrazmi s prírodnými motívmi alebo zátiším.

viacdielne obrazy v obyvacke

Nechať naplno vyniknúť steny v obývačke vám pri zapojení kreativity určite nebude robiť problém a veríme, že aspoň jeden zo spomínaných tipov bude pre vás tou správnou inšpiráciou. 


Foto: elements.envato.com