Založ si blog

Čo zvážiť pri kúpe auta (pre laikov)

Ak ste si nikdy nekupovali auto, môže byť ťažké zistiť, kde začať. Ako nájsť auto, ktoré bude presne vyhovovať vašim potrebám? Stačí sa riadiť nasledovnými krokmi.

kupa auta

1. Krok – Zhodnoťte svoje potreby

Pre niektorých ľudí je dôležité, aby auto ukazovalo niečo o nich. Chcete vyzerať, že máte radi dobrodružstvá no zároveň je pre vás dôležitá bezpečnosť? V tom prípade navštívte Range Rover Bratislava showroom. No ak vám ide v prvom rade o praktickosť, odpovedzte si na tieto otázky a spíšte si niekoľko bodov:

  • Koľko cestujúcich potrebujete prepraviť?
  • Na akej trase budete najčastejšie jazdiť? 
  • Dochádzate dlho do práce a je pre vás z tohto dôvodu dôležitá úspora paliva?
  • Potrebujete pohon všetkých kolies?
  • Aké bezpečnostné prvky sú pre vás dôležité? 
  • Aký veľký by mal byť kufor?
  • Budete používať detské autosedačky?
automobil kupa

2. Krok – Stanovte si rozpočet

Zaplatíte auto naraz alebo ho budete splácať pomocou mesačných splátok. Koľko si skutočne môžete dovoliť mesačne vyčleniť na splátku za auto? Všeobecne platí, že mesačná splátka za nové auto by nemala presiahnuť 15 % vášho mesačného príjmu. Ojazdené auto bude lacnejšie, ale malo by platiť rovnaké pravidlo. Takisto by ste mali počítať s ďalšími 7 % svojho mesačného príjmu na pokrytie nákladov na pohonné hmoty a poistenie. 

3. Krok – Ojazdené alebo nové

Nové vozidlá sú vybavené najnovšími bezpečnostnými prvkami a je veľmi pravdepodobné, že budú spoľahlivé, hoci môžu mať vyššiu cenu a vyššie náklady na poistenie. Ojazdené vozidlá sú vo všeobecnosti lacnejšie, pretože vysoké amortizácie (miera opotrebenia premietajúca sa do klesajúcej ceny) z prvých rokov ich používania sú už za nimi. Pri rozhodovaní zvážte priebežné náklady na údržbu, opravy, pohonné hmoty a poistenie.

automobil kupa


Ak sa rozhodnete pre nové auto, môžete použiť, v ktorom si vytvoríte svoje perfektné auto (napr. Volvo konfigurátor). Najlepšie spravíte, ak zavítate do predajne a získate čo najviac informácií.


Obrázky: elements.envato.com

Čo je parfum na pranie?

29.03.2024

Zaujíma vás, prečo niektoré oblečenie v porovnaní s iným nádherne a sviežo vonia? Takúto úžasnú sviežu vôňu im nedokáže dodať len aviváž. Dokáže to pomerne nový výrobok známy ako parfum na pranie. Je to jedinečný výrobok s upokojujúcou vôňou, ktorý je navrhnutý tak, aby udržal vôňu bielizne až niekoľko týždňov. Na rozdiel od aviváže nemá žiadne [...]

Prečo je prenájom fotoštúdia pre fotografov nevyhnutný?

28.03.2024

Ako fotografi neustále hľadáme nové spôsoby, ako posúvať hranice našej kreativity a zachytávať momenty, ktoré u zákazníkov vyvolajú odozvu. Hoci má fotografovanie v exteriéri svoje čaro, kontrolované prostredie profesionálneho fotoštúdia má v sebe niečo jedinečne podmanivé. Ak ste o tom ešte neuvažovali, tu je dôvod, prečo by prenájom fotoštúdia mohol zmeniť vašu [...]

6 prírodných spôsobov bielenia zubov

27.03.2024

Ľudia každoročne minú veľké sumy peňazí na liečbu zubného kazu a bielenie zubov. Aké by mohlo byť alternatívne riešenie? Používanie prírodných produktov a spôsobov na bielenie zubov je tou správnou cestou. Tu je šesť spôsobov, ako si môžete vybieliť zuby bez použitia akýchkoľvek škodlivých chemikálií: Pravidelne si čistite zuby Hneď si to vyjasníme, [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 517
Celková čítanosť: 711020x
Priemerná čítanosť článkov: 1375x

Autor blogu