Založ si blog

Čo zvážiť pri kúpe auta (pre laikov)

Ak ste si nikdy nekupovali auto, môže byť ťažké zistiť, kde začať. Ako nájsť auto, ktoré bude presne vyhovovať vašim potrebám? Stačí sa riadiť nasledovnými krokmi.

kupa auta

1. Krok – Zhodnoťte svoje potreby

Pre niektorých ľudí je dôležité, aby auto ukazovalo niečo o nich. Chcete vyzerať, že máte radi dobrodružstvá no zároveň je pre vás dôležitá bezpečnosť? V tom prípade navštívte Range Rover Bratislava showroom. No ak vám ide v prvom rade o praktickosť, odpovedzte si na tieto otázky a spíšte si niekoľko bodov:

  • Koľko cestujúcich potrebujete prepraviť?
  • Na akej trase budete najčastejšie jazdiť? 
  • Dochádzate dlho do práce a je pre vás z tohto dôvodu dôležitá úspora paliva?
  • Potrebujete pohon všetkých kolies?
  • Aké bezpečnostné prvky sú pre vás dôležité? 
  • Aký veľký by mal byť kufor?
  • Budete používať detské autosedačky?
automobil kupa

2. Krok – Stanovte si rozpočet

Zaplatíte auto naraz alebo ho budete splácať pomocou mesačných splátok. Koľko si skutočne môžete dovoliť mesačne vyčleniť na splátku za auto? Všeobecne platí, že mesačná splátka za nové auto by nemala presiahnuť 15 % vášho mesačného príjmu. Ojazdené auto bude lacnejšie, ale malo by platiť rovnaké pravidlo. Takisto by ste mali počítať s ďalšími 7 % svojho mesačného príjmu na pokrytie nákladov na pohonné hmoty a poistenie. 

3. Krok – Ojazdené alebo nové

Nové vozidlá sú vybavené najnovšími bezpečnostnými prvkami a je veľmi pravdepodobné, že budú spoľahlivé, hoci môžu mať vyššiu cenu a vyššie náklady na poistenie. Ojazdené vozidlá sú vo všeobecnosti lacnejšie, pretože vysoké amortizácie (miera opotrebenia premietajúca sa do klesajúcej ceny) z prvých rokov ich používania sú už za nimi. Pri rozhodovaní zvážte priebežné náklady na údržbu, opravy, pohonné hmoty a poistenie.

automobil kupa


Ak sa rozhodnete pre nové auto, môžete použiť, v ktorom si vytvoríte svoje perfektné auto (napr. Volvo konfigurátor). Najlepšie spravíte, ak zavítate do predajne a získate čo najviac informácií.


Obrázky: elements.envato.com

Výhodné vrátenie daní zo zahraničia – keď rozhoduje cena

18.03.2024

Pracovali ste v zahraničí a chcete podať daňové priznanie v príslušnej krajine? Máte na výber viac spôsobov podania, viac poradenských spoločností, no rozhodnutie odkladáte? Určite hľadáte výhodné vrátenie daní zo zahraničia - s ohľadom na jednoduchosť, cenu za vybavenie a tiež maximalizáciu daňového preplatku. Radi vám s tým vyhovieme.

Práca v Nemecku a Freistellung – pre koho to platí?

05.03.2024

Stavebný sektor v Nemecku poskytuje mnoho zaujímavých príležitostí aj pre stavbárov zo Slovenska. Okrem možností príťažlivého zárobku však prináša aj nové povinnosti. Počuli ste už o Bauabzugsteuer a Freistellung? Aký je medzi nimi súvis a aká je Freistellung cena, pokiaľ to zanedbáte?

Ušetriť sa dá aj pri nižších príjmoch: ako na to?

01.03.2024

Častou námietkou, prečo niekto nič neušetrí je to, že ani nemá z čoho a šetrenie malých súm aj tak nemá príliš veľký význam. Treba ale dodať, že každý zodpovedný človek by mať ušetrené aspoň niečo a pravdou zostáva, že ušetriť sa dá aj vtedy, ak nemáte práve vysoký plat. Základom je dôsledná analýza a trénovanie vlastnej disciplíny. Ako vôbec [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 508
Celková čítanosť: 702758x
Priemerná čítanosť článkov: 1383x

Autor blogu