Kedy zavolať plynára?

11. júna 2022, blogger, Dom a záhrada

Plynár je veľmi dôležitý, pretože pomáha odstraňovať všetky problémy súvisiace s plynom v domácnostiach. Kontroluje tiež, koľko plynu ľudia spotrebovali, aby mohli efektívnejšie využívať energiu.

Plynár Bratislava vám bude vedieť povedať, či váš systém potrebuje opravu alebo či je bezpečné ho naďalej používať. Takisto vám pomôže pri oprave plynových rozvodov alebo montáži či výmene HUP.

Montáž plynových sporákov

Pri inštalácii plynového sporáka sa musíte najprv uistiť, že je vo vašej domácnosti prívod plynu. Ak nie je, musíte si ho nechať nainštalovať. Po overení, že je tam prívod plynu, môžete začať s procesom inštalácie.

Prvým krokom je odpojiť sporák od prívodu plynu. Potom musíte z variča odstrániť horný a spodný panel. Po odstránení týchto panelov budete mať prístup k vnútorným častiam sporáka.

plynár

Teraz musíte nájsť prívodný a výstupný plynový ventil. Vstupný ventil sa nachádza na boku variča, zatiaľ čo výstupný ventil sa nachádza na zadnej strane. Keď tieto ventily nájdete, môžete začať pripájať prívod plynu k sporáku.

Po pripojení prívodu plynu môžete zapnúť napájanie sporáka. Predtým sa uistite, že sú všetky gombíky otočené do polohy „vypnuté“. Teraz môžete sporák otestovať zapálením.

Ak uvažujete o kúpe plynového sporáka, radšej si objednajte plynára, ktorý vám ho nainštaluje, než aby ste sa o to pokúšali sami. Montáž plynového sporáka nie je práca pre začiatočníkov – pri nesprávnom postupe môže byť nebezpečná.

Rýchly a jednoduchý servis

Spoločnosť Inštalatéri BA sú odborníci na všetko, čo súvisí s plynom, od opravy chybných spotrebičov až po kontrolu množstva plynu, ktoré ľudia používajú vo svojich domácnostiach. Ak uvažujete o používaní plynu vo vašej domácnosti, je dôležité, aby kvalifikovaný plynár skontroloval vaše spotrebiče a uistil sa, že fungujú správne.

Plyn môže byť nebezpečný, ak sa nepoužíva správne, preto je dôležité, aby vaše plynové spotrebiče inštaloval alebo opravoval niekto, kto vie, čo robí.

Ak máte problém so svojím plynovým spotrebičom, kontaktuje: www.instalateri-ba.sk a na odstránenie problému bude vyslaný odborník na plyn.