Pobyt v prírode a zdravé stravovanie sú perfektnou kombináciou pre lepší život

15. februára 2022, blogger, Životný štýl

Nie nadarmo sa hovorí, že príroda lieči telo aj dušu. Turistika a rôzne výlety či stanovačky sú ideálnou formou aktívneho relaxu. Ani počas nich však netreba zabúdať na zdravé stravovanie. Ak navyše chcete nejaké tie kilogramy aj zhodiť, potom je uvážlivé stravovanie spolu s pobytom prírode vynikajúcou kombináciou. Poradíme, čo by vo vašom jedálničku nemalo chýbať, keď sa vyberiete na výlety do prírody. 

Kvalitná výbava do prírody nie je všetko

Ak je reč o turistike, mnohí sústredia svoju pozornosť v prvom rade na výbavu. Tá je samozrejme mimoriadne dôležitá, veď napokon, ísť do hôr s nesprávnou obuvou môže mať doslova fatálne následky. Výber výbavy do prírody, napríklad z https://wilderoben.com/cs/ je vhodné skonzultovať so skúsenejšími, nešetriť za každú cenu a pripraviť sa aj na neočakávané prekážky. Napríklad taká Patagonia bunda s vami hravo prekoná aj poriadnu snehovú fujavicu.

pobyt v prirode
zdroj:elements.envato.com

Kam tým smerujeme?

Ak si plánujete dlhšie alebo častejšie pobyty v prírode, bolo by krátkozraké venovať sa iba výbave. Nemenej dôležité, ako to čo máte obuté či oblečené je aj to, čím sa budete počas vašich dobrodružstiev v prírode živiť. Základom je samozrejme dostatok tekutín a túto zásadu netreba podceňovať. Ako je to ale s jedlom? 

Pri skladbe jedálnička treba vždy zohľadniť priestorové možnosti. Ak idete povedzme na vysokohorskú túru, tak by ste nemali zabudnúť na proteínové tyčinky, ktoré vám dodajú potrebnú energiu. Vyberať by ste si mali produkty, ktoré sú skladné (pretože v batohu spravidla nebýva miesto navyše) a samozrejme trvanlivé.

stanovanie v prirode
zdroj: elements.envato.com

V prípade, že idete stanovať na niekoľko dní, miesta budete mať zrejme viac a tak si môžete so sebou zbaliť napríklad aj instantné polievky či diétne ovsené vločky. Pozor si dávajte na príliš veľa cukru. Zbytočne sa neprejedajte sladkosťami pod heslom „veď v prírode môžem“. Ak držíte diétu, alebo sa iba chcete stravovať zdravšie, oplatí sa vedieť, že mnohé produkty sú svojím balením priamo prispôsobené pre cestovateľov, o čom sa môžete aj sami presvedčiť na nupo.com/sk/.