Založ si blog

Podnikanie na internete je stále lákavejšie a toto sú služby, ktoré vám pomôžu nielen v začiatkoch

Možno ste už aj vy zachytili rôzne príbehy úspešných podnikateľov, ktorým na dosiahnutie úspechu stačil iba počítač a pripojenie na internet. Neraz je práve podnikanie na internete vykresľované ako niečo jednoduché, s čím stačí iba začať a úspech sa dostaví automaticky. V praxi to tak, samozrejme, nefunguje a aj online podnikanie si vyžaduje veľa úsilia, času a tiež znalostí. Ak s online podnikaním začínate, alebo ešte len plánujete začať, tieto tipy sú určené najmä pre vás. 

Najprv web a online prezentácia

Skôr ako začnete, mali by ste mať produkt. Či už vo fyzickej podobe, alebo službu, ktorú hodláte ponúkať. A keďže na internete sa to všemožnými ponukami len tak hemží, zďaleka už iba nestačí zverejniť inzerát, nechať si spraviť internetovú stránku alebo založiť účty na sociálnych sieťach. Už v samotnom začiatku vášho online podnikania by ste mali mať premyslené, čím sa odlíšite, zaujmete a v čom spočívajú vaše silné stránky. 

navrh webu
zdroj: elements.envato.com

Mať webovú stránku je dnes už štandardom, napriek tomu, kvalitné weby stále nie sú samozrejmosťou. Chyby na webovej stránke vás môžu pripraviť o návštevnosť a tým aj množstvo potenciálnych zákazníkov. Navyše, aj pomerne malá technická chyba môže mať zásadné dopady na fungovanie vášho webu. Nezávislá analýza stránky je preto jeden z prvých krokov, ktorý by ste mali urobiť. 

Zistiť, ako na váš web pritiahnuť návštevnosť takmer zadarmo, môžete na seo-optimalizacia.eu, kde nájdete nielen vysvetlenie, čo je to SEO, ale aj reálne príklady dosiahnutia stabilného rastu návštevnosti. 

Bez premyslenej reklamy to nepôjde

Ak už máte prepracovaný web s ponukou produktov či služieb, zostáva premyslieť si online marketingovú stratégiu. Na webe a sociálnych sieťach by ste mali pravidelne uverejňovať hodnotný obsah, ktorý vám priláka návštevníkov. Okrem toho, minimálne zo začiatku a v prípade veľmi konkurenčných produktov, sa nezaobídete bez kvalitne nastavených PPC reklamných kampaní. 

marketingova strategia
zdroj: elements.envato.com

Digitálna agentúra Lighthouse Media Solutions je jednou z tých firiem, ktoré vám v tomto smere podajú pomocnú ruku. Plánovanie online marketingovej stratégie je totiž komplexným súborom činností, ktoré v ideálnych podmienkach vedú k vynikajúcim výsledkom. Ako začiatočník však plánovanie, implementáciu a spätné vyhodnotenie efektivity zvládnete len ťažko. Presvedčte sa sami, že zveriť PPC reklamy do rúk odborníkom z lighthousems.sk sa oplatí. 

Čas sú peniaze…

Do tretice nezabúdajte ani na to, že prísunom nových zákazníkom sa vám výrazne zredukuje čas a ľahko sa dostanete pod tlak. Ak budete mať kvalitný web a správne nastavené kampane, môže sa stať, že počet zákazníkov sa razom znásobí. Na tento rast potom mnohí podnikatelia ani nie sú pripravení a namiesto radosti z nových klientov prežívajú skôr stres z toho, ako to celé zvládnuť. Myslite preto na to, že aj rast treba vedieť ustáť. Kľúčom k úspechu sú v tomto smere vyladené interné procesy, ktoré vám ušetria čas a námahu na rutinných záležitostiach. 

Úplne základnou a nevyhnutnou otázkou je spôsob vystavovania faktúr. Dnes môžete využiť rôzne systémy na vystavenie online faktúry, ktoré môžu byť prepojené napríklad s vašim objednávkovým systémom. V praxi týmto spôsobom ušetríte množstvo času, pretože sa vyhnete zdĺhavému prepisovaniu údajov. Okrem toho, siahnuť môžete aj po niektorom z ERP systémov, akým je napríklad flowii.com/sk/, ktorý vám umožní získať dokonalý prehľad o vašich zákazkách, zásobách a tiež o tom, ako pracujú vaši zamestnanci. 

uctovnictvo a faktury
zdroj: elements.envato.com

Spolu s vystavovaním faktúr a ďalšej administratívy by ste mali mať tiež ujasnené, komu zveríte účtovníctvo a reporting. Kvalitný účtovník dokáže firme ušetriť množstvo problémov a tiež peňazí, preto si treba vyberať naozaj starostlivo. Oplatí sa tiež, ak sa účtovník stane zároveň aj vašim daňovým poradcom a bude sa orientovať v tom, čomu sa venujete. Bez ohľadu na to, či je reč o online alebo offline podnikaní, každý správny účtovník z crowe.com/sk vám zdôrazní, že mať poriadok vo firemných financiách by malo byť jednou z vašich priorít.

Čo je parfum na pranie?

29.03.2024

Zaujíma vás, prečo niektoré oblečenie v porovnaní s iným nádherne a sviežo vonia? Takúto úžasnú sviežu vôňu im nedokáže dodať len aviváž. Dokáže to pomerne nový výrobok známy ako parfum na pranie. Je to jedinečný výrobok s upokojujúcou vôňou, ktorý je navrhnutý tak, aby udržal vôňu bielizne až niekoľko týždňov. Na rozdiel od aviváže nemá žiadne [...]

Prečo je prenájom fotoštúdia pre fotografov nevyhnutný?

28.03.2024

Ako fotografi neustále hľadáme nové spôsoby, ako posúvať hranice našej kreativity a zachytávať momenty, ktoré u zákazníkov vyvolajú odozvu. Hoci má fotografovanie v exteriéri svoje čaro, kontrolované prostredie profesionálneho fotoštúdia má v sebe niečo jedinečne podmanivé. Ak ste o tom ešte neuvažovali, tu je dôvod, prečo by prenájom fotoštúdia mohol zmeniť vašu [...]

6 prírodných spôsobov bielenia zubov

27.03.2024

Ľudia každoročne minú veľké sumy peňazí na liečbu zubného kazu a bielenie zubov. Aké by mohlo byť alternatívne riešenie? Používanie prírodných produktov a spôsobov na bielenie zubov je tou správnou cestou. Tu je šesť spôsobov, ako si môžete vybieliť zuby bez použitia akýchkoľvek škodlivých chemikálií: Pravidelne si čistite zuby Hneď si to vyjasníme, [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 517
Celková čítanosť: 711496x
Priemerná čítanosť článkov: 1376x

Autor blogu