Založ si blog

Záhradkárčenie a zima: pripravte sa na novú sezónu včas

Patríte medzi vášnivých záhradkárov a hľadáte inšpiráciu, čo môžete robiť cez zimu? Aj napriek tomu, že netreba kosiť, zavlažovať či zastrihávať stromy, cez zimu sa dá tiež vymyslieť množstvo činností, pričom niektoré z nich vám v konečnom dôsledku pomôžu aj pri jarnom prebúdzaní prírody. Možno vás niektoré z týchto tipov inšpirujú. 

zahradkarcenie
zdroj: pixabay.com

Údržba a prípadná oprava náradia

Už predtým, ako udrú prvé mrazy sa oplatí zazimovať aj náradie, ako sú rýle, motyky, lopaty či nože a ošetriť ich hrany a citlivé miesta. Náradie vám vďaka poriadnej údržbe vydrží omnoho dlhšie. Zima je zároveň ideálnym obdobím na prípadné opravy. 

Doplnenie výbavy

Najchladnejšie obdobie roka využite aj na doplnenie vašej pracovnej výbavy. Nezabudnite na pracovni oblečení, doplnenie náradia, prípadne si radosť môžete urobiť trebárs novou kosačkou či krovinorezom. Práve cez zimu môžete v hobby obchodoch, ale tiež na https://monterkovo.cz natrafiť na zaujímavé zľavy. 

Kŕmidlo pre vtáky

Čo môže byť romantickejšie ako z okna pozerať na zasneženú záhradku s kŕmidlom a vtáčikmi, ktoré prídu zahnať svoj hlad? V zime má zmysel pomôcť vtákom prikrmovaním a kŕmidlo si môžete buď sami vyrobiť alebo rovno kúpiť. Napríklad také sýkorky sa vám na jar odvďačia likvidáciou mnohých škodcov. 

krmidlo pre vtaky
zdroj: pixabay.com

Pustite sa do realizácie zimnej záhrady

Ak vás zimné výčiny počasia zaženú dnu, neznamená to, že by ste sa svojej záľube nemohli venovať. Ideálnym riešením je hliníková pergola, ktorá sa stane nielen štýlovým doplnkom k vášmu domu, ale zároveň priestorom na realizáciu zimnej záhrady. Samonosný hliníkový systém je možné presne prispôsobiť vašim požiadavkám, čím vznikne dostatok miesta nielen pre vaše rastliny, ale aj pre stôl, stoličky a iný záhradný nábytok. Nechajte sa inšpirovať riešeniami zimných záhrad, ktoré nájdete na https://www.woodgarden.sk a objavte spôsoby, ako zväčšíte váš obytný priestor a rozšírite svoje možnosti pestovania.  

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 729958x
Priemerná čítanosť článkov: 1401x

Autor blogu