Založ si blog

Rekonštrukciu domu alebo záhrady si treba vopred dobre premyslieť

Vymeniť staré za nové, vymaľovať a napokon zušľachtiť aj okolie domu. Zdá sa vám to ako príliš „veľké sústo“? Ak by ste si mali všetko pripraviť a zabezpečiť sami tak určite. Tou najlepšou pomôckou pri menších aj väčších renováciách je podrobný plán s konkrétnym postupom a presne stanoveným rozpočtom. Ako to môže vyzerať pri renováciách interiérov a záhrad? 

Rekonštrukcie interiérov majú svoje zásady

Spraviť zo starého bytu nový podľa aktuálnych interiérových trendov? Ide to, ale treba si vyhradiť dostatok času, finančných prostriedkov a naplno zapojiť svoju fantáziu. Veľmi obľúbenou možnosťou sú tzv. rekonštrukcie na kľúč, kedy si všetko vyriešite s jedným jediným dodávateľom. Určíte si postup prác, spresníte svoje predstavy a už o pár týždňov sa môžete tešiť z nového interiéru. 

planovanie rekonstrukcie
zdroj: freepik.com

Už vo fáze plánovania je dobré obrátiť sa na odborníkov. Kým inšpiráciu na nové interiérové prvky môžete načerpať napríklad v New Living Center, určiť to správne poradie prác už nemusí byť také jednoduché. Do celého procesu navyše vstupujú aj ďalšie faktory – zladenie jednotlivých majstrov a stanovenie časového harmonogramu.

Ak plánujete napríklad iba vymaľovať, zvládnete organizáciu prác aj samostatne, stačí si nájsť maliari Bratislava a dohodnúť sa na rozsahu a použitých farbách. Pre cenovú ponuku maľovania dokonca ani nemusíte nikam chodiť, stačí kliknúť na https://www.malovanielux.sk a nechať si ju vypracovať podľa zadaných požiadaviek. 

Rekonštrukcie záhrad majú rôzne podoby

Podobne ako pri interiéroch, aj pri exteriérových úpravách sa môžete vydať rôznymi cestami. Kým niektorým záhradám postačí pár nových prvkov a úprava výsadby, pri iných je potrebné začať prakticky úplne od začiatku. Krása záhrady spočíva v mnohých drobných detailoch a jej plánovanie si vyžaduje nielen skúsené oko záhradného architekta, ale aj znalosti botaniky a tiež skúsenosti so záhradnou technikou. 

zahradny architekt
zdroj: pixabay.com

Zonácia záhrady, úprava oddychových miest, ale aj zakomponovanie vodných prvkov či kompletné naplánovanie výsadby s definovaním požiadaviek na následnú starostlivosť. To je len časť z toho, čo pre vás v rámci projektu záhrady navrhnú odborníci. Načerpajte inšpiráciu pre svoju novú záhadu v Atelier Duma showroom a získajte miesto pre aktívny oddych a stretnutia s rodinou a priateľmi. 

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 726252x
Priemerná čítanosť článkov: 1394x

Autor blogu