Založ si blog

Hľadáte spôsoby, ako vylepšiť web? Na toto netreba v roku 2021 zabudnúť!

Rovnako ako v akomkoľvek inom segmente, aj webové stránky podliehajú určitým trendom. Používatelia internetu sú čoraz náročnejší na prehľadnosť webu, rýchlosť načítania jednotlivých stránok, či rýchlu dostupnosť zákazníckej podpory. Ak chcete so svojím webom držať krok aj v roku 2021, použitie týchto troch prvkov by ste mali určite zvážiť. 

Každé podnikanie je svojím spôsobom jedinečné a každá spoločnosť má trochu inak nastavené svoje ciele a očakávania. Práve preto ani neexistuje univerzálny recept na tvorbu úspešného webu, ktorý by sa pravidelne stal zdrojom nových zákazníkov. Existujú však spôsoby, ako výrazne zvýšiť šance na úspech. Vybrali sme tri, ktoré sú práve v roku 2021 viac ako aktuálne. Zamerané sú predovšetkým na zlepšenie použiteľnosti, dostupnosť informácií a personalizáciu ponuky konkrétnemu návštevníkovi. 

moderne webstranky
zdroj: pixabay.com

Používajte chatbota

Chcete byť stále k dispozícii? Stále častejšie používaným riešením sú tzv. chatboty. Ide o chatovacie okienko umiestnené spravidla v spodnej časti webu, v ktorom vám môže návštevník položiť otázku. Chatbot potom podľa algoritmu so strojovým učením dáva personalizované odpovede. Ak je chatbot dobre naprogramovaný, návštevník ani nespozná, že mu neodpovedá živý človek. 

Chatboty dokážu stále lepšie reagovať na otázky a ide o skvelý spôsob, ako získajú vaši zákazníci pocit, že ste im k dispozícii. Navyše, chatbot môže ľahko návštevníka naviesť na vykonanie požadovanej akcie – kúpa produktu, prihlásenie do newslettera či zanechanie komentára. Mimochodom, ďalšie inovatívne riešenia vylepšujúce efektivitu webových stránok nájdete v ponuke Moderné Webstránky.

Stavte na personalizovanú ponuku

Váš web síce môže mať jednotnú formu pre všetkých návštevníkov, no čoraz viac sa do popredia dostáva personalizovaný používateľský zážitok. Znamená to, že špecifický výber obsahu závisí od konkrétneho návštevníka, resp. informácií, ktoré sa vám o ňom podarilo zistiť. V rámci e-shopu tak napríklad lepšie prispôsobíte ponuku produktov pre jednotlivých zaregistrovaných zákazníkov. 

Za pozornosť stojí, že odporúčanie produktov v e-shopoch je dnes celkom bežné už aj v úzko špecializovaných odvetviach. Ak si napríklad vyberáte formy do vibrolisov, po registrácii v e-shope bude jeho prevádzkovateľ presne vedieť, aké máte vibrolisy a podľa toho bude prispôsobovať svoju ponuku produktov.

zdroj: freepik.com

Minimalizujte čakanie návštevníkov webu

Rýchlosť načítania webu má čoraz väčší význam nielen z pohľadu jeho pozícii v internetových vyhľadávačoch, ale aj pre uspokojenie návštevníkov. So stále rýchlejším internetom klesá trpezlivosť návštevníkov a ich ochota čakať. Nechajte si vypracovať podrobný audit vášho webu a zistite, ako na tom sú jednotlivé podstránky s rýchlosťou načítavania. Prijmite také opatrenia, ktoré rýchlosť načítavania vylepšia – nechajte tie najdôležitejšie údaje zobraziť ako prvé, komprimujte fotografie a prípadne odstráňte zbytočné grafické prvky. 

Na záver iba dodajme, že ak to s webovými stránkami myslíte vážne a má vám prinášať zisk, mali by ste pravidelne venovať pozornosť jej vylepšovaniu, prípadne sa obrátiť na odborníkov, ktorí vaše webstránky pozdvihnú na novú úroveň. 

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 725897x
Priemerná čítanosť článkov: 1393x

Autor blogu