Založ si blog

Toto sú traja obľúbení pomocníci pri chudnutí, poznáte ich?

Nadváha či obezita predstavujú problém nielen estetický, ale aj zdravotný. Ak patríte medzi tých, ktorí túžia po nižšej hmotnosti a lepšej postave, určite už máte za sebou nejednu diétu. Možno ste skúsili aj niektoré zo „zázračných“ produktov, ktoré vám sľubovali chudnutie bez námahy. Bohužiaľ, zázraky na počkanie neexistujú. Pri chudnutí vám však môže všeličo pomôcť. Vybrali sme to najdostupnejšie, čo vám pri ceste za nižšou hmotnosťou pomôže. 

Menej kalórií, viac pohybu a dlhodobá úprava životného štýlu. Tak by sme v skratke mohli opísať snáď jediný osvedčený recept na chudnutie. Rôzne krátkodobé a veľakrát aj drastické redukčné diéty váš problém nevyriešia, dokonca ho môžu ešte zhoršiť. Nehľadajte preto zázračné a rýchle riešenia, skutočne efektívnou cestou je úprava životného štýlu a stravovacích návykov. Pri úprave stravy to samozrejme bez odriekania nepôjde, no neplatí zároveň, že by ste pri chudnutí mali trpieť. 

zdrave chudnutie
zdroj: freepik.com

Diéta v škatuľkách na každý deň

Ak vás nebaví pravidelná príprava stravy vo vlastnej réžii, spoľahnúť sa môžete na tzv. krabičkové diéty. Nájdete ich veľa a vybrať si môžete nielen podľa chuti, ale aj stravovacieho plánu. Na každý deň tak budete mať o  jedlo postarané a sledovanie toho, čo ste skutočne zjedli, vám pôjde o niečo jednoduchšie. 

Odradiť vás už nemusia ani dopady tohto spôsobu stravovania na životné prostredie. Veľa služieb už dnes využíva eko obaly na jedlo a rozvoz jedla zabezpečuje trebárs bicyklami. 

Nízkokalorické nápoje a polievky

Uprednostníte radšej trochu flexibilnejšie stravovanie a radi si nejaké pokrmy pripravíte aj sami? Tak v tom prípade sa vám ľahko môže stať, že pri nedostatku času skĺznete k nezdravému fast foodu a ďalším jedlám, ktoré vašu cestu za vysnívanou hmotnosťou trochu skomplikujú. 

Odporúčame preto pripraviť sa aj na tieto situácie s trvanlivými, ale popri tom chutnými a nízkokalorickými potravinami. Doma či do kancelárie si tak môžete do zásoby nakúpiť napríklad diétne polievky z MozLi a siahnuť po nich vždy, keď nebudete mať čas na prípravu jedla. 

SLIM Queen diétna polievka zeleninová (zdroj: mozli.sk)

Presné kalorické tabuľky a kuchynská váha

Na to, aby ste nielen znížili svoju hmotnosť, ale aj si ju udržali, je potrebné dostať sa do tzv. kalorického deficitu. Váš denný príjem kalórií by teda mal byť nižší ako výdaj. Najmä zo začiatku to však možno pre vás nebude úplne jednoduchá úloha. Pomôžu vám kalorické tabuľky a ak chcete ešte väčšiu presnosť, môžete si porcie jedla vážiť na kuchynskej váhe. 

Veľmi dobrým pomocníkom môžu byť aj rôzne aplikácie, do ktorých si budete zapisovať všetko, čo ste za daný deň zjedli a zároveň si poznačíte všetky fyzické aktivity. Ľahko tak získate prehľad o tom, ako sa vám pri vašej ceste za nižšou hmotnosťou darí. Bola by škoda týchto pomocníkov nevyskúšať. 

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 726034x
Priemerná čítanosť článkov: 1394x

Autor blogu