Od vizualizácie až po realizáciu: využite potenciál interiéru naozaj naplno

6. augusta 2021, blogger, Dom a záhrada

Chystáte sa zariaďovať nový byt, dom alebo kanceláriu a neviete, kde začať? Nový interiér si vyžaduje dobrý plán, poctivú prípravu ale aj kvalitnú realizáciu, s ktorou celú vašu snahu dovediete do zdarného konca. Máme pre vás niekoľko tipov, ako to zvládnuť a splniť si sen o novom bývaní či podnetnom pracovnom prostredí. 

Vizualizáciou získate naozaj podrobnú predstavu

Prvým krokom k novému interiéru je premyslieť si všetky požiadavky. Bez akých prvkov sa nezaobídete a naopak, čo v skutočnosti ani nepotrebujete? Po zosumarizovaní vašich požiadaviek a stanovení aspoň približného rozpočtu by mala nasledovať profesionálna vizualizácia. Nemusíte sa tak spoliehať iba na vašu vlastnú predstavivosť alebo približné náčrty. 

Vo vizualizácii totiž presne uvidíte, ako budú spolu ladiť jednotlivé prvky, čo vám uľahčí výber farieb, materiálov a ďalších doplnkov. Eliminujete napríklad prázdne a nevyužité miesta, čím naplno využijete potenciál celého priestoru. 

Výber materiálu, farieb a zariadenia

Po vypracovaní vizualizácie, stanovení rozpočtu a kompletného plánu, nastáva fáza výberu zariadenia, podláh, farieb, skrátka všetkého, čo daný priestor v maximálnej možnej miere priblíži vašim predstavám. Je veľmi pohodlné, ak si všetky materiály môžete vybrať pod jednou strechou, ako to je napríklad v bratislavskom New Living Center. V moderných priestoroch nájdete showroomy známych dodávateľov nábytku a vybavenia pre domácnosti aj kancelárie. 

New Living Center Bratislava (zdroj: newlivingcenter.sk)

V tejto fáze vám bude spomínaná vizualizácia obrovskou pomôckou, a to najmä vtedy, ak nepatríte medzi ľudí, ktorí si ľahko vyberajú. 

Kvalitná realizácia premení vaše sny na skutočnosť

To najdôležitejšie prichádza až na záver. Môžete mať akokoľvek dobre prepracovanú vizualizáciu, tým najdôležitejším je až samotná realizácia a montáž jednotlivých prvkov. Ak ste sa napríklad rozhodli pre rekonštrukciu kuchyne, prípadne je zariaďovanie priestorov zložité, nepúšťajte sa do prác sami a zverte ich radšej odborníkom. Nielenže získate záruku na vykonanú prácu, ušetríte si množstvo námahy, ale aj výsledný efekt bude stáť za to.

 

Eurovea – vzorový byt (zdroj: ekoma.sk)

Zverte zariadenie nových bytových alebo kancelárskych priestorov do rúk odborníkom z Ekoma Design a využite možnosť zariadenia interiéru na kľúč. Zoznámte sa s dodávanými interiérovými prvkami v showroome Ekoma Design, ktorý nájdete v spomínanom New Living Center.