Jedna bunda na celú misiu

9. júla 2021, blogger, Doplnky

Nano Air, už ten názov evokuje niečo jemné a ľahké. V kolekcii Nano Air od Patagonie rozhodne nájdeš tie najľahšie bundy s aktívnou izoláciou, aké si len vieš predstaviť. Ľahučký vankúšikový feeling ťa tak príjemne prekvapí, až sa pristihneš, že ju chceš nosiť úplne všade. A to pokojne môžeš. Dokonca aj profi testeri sa vyjadrili, že ak by si mali vybrať len jednu bundu na každodenné nosenie a zároveň outdoorové aktivity, bola by to Nano Air. 

Čím je táto bunda taká výnimočná? Teda okrem spomínaného bezkonkurenčného komfortu? OK, nevyberáš si pyžamo – v Patagonii ide predovšetkým o funkčnosť.  Nano Air rozvírila vody na trhu s outdoor vybavením hlavne svojou aktívnou izoláciou a nakopla nové trendy v zaužívanom spôsobe obliekania sa na hory. Primárnym cieľom aktívnej izolácie FullRange je, aby bol človek v optimálnej teplote pri intenzívnom pohybe v chladnom počasí a zároveň, aby si nemusel okamžite navliekať ďalšie vrstvy, keď zastaví. Nano Air bunda je úplne najlepší kamoš do premenlivých podmienok a na tzv. stop-and-go aktivity, ako turistika, lezenie, cyklistika či skialp. Celoročne ju využiješ pri kempovaní a vďaka jej pohodlnosti v nej môžeš aj spať, keď nad ránom už dobre prituhuje. 

bunda patagonia
Mäkká a pohodlná podšívka (zdroj: wilderoben.com)

Povrchová úprava DWR znamená, že bunda Patagonia znesie ľahké až mierne zrážky. Patagoniou patentovaná syntetická výplň nenasaje vodu ako páperie, takže ani pri navlhnutí nestráca svoje izolačné vlastnosti. Výplň hreje, no vonkajší materiál je vysoko priedušný a dobre odvádza nadbytočné teplo pri výkone. To v konečnom dôsledku znamená, že namiesto striedania viacerých vrstiev ti bude stačiť táto jedna. Jedine pri silnom vetre alebo fakt dlhých prestojoch treba navrch hodiť nejakú ľahkú neprefúkavú vrstvu a si zase v teplúčku. 

patagonia bunda
Premenlivé teploty ťa pri jarnej turistike nezaskočia (zdroj: wilderoben.com)

Ak ti jej kvality zaimponovali, nájdeš svoju vyvolenú aj s Fair Trade certifikátom a doživotnou zárukou na wilderoben.com