Založ si blog

Spoľahlivé frekvenčné meniče s dlhou životnosťou

Frekvenčné meniče sú technologické zariadenia, ktoré primárne slúžia k premene elektrického prúdu s určitou frekvenciou na elektrický prúd s inou frekvenciou. Jedným z najčastejších dôvodov, prečo sa používajú frekvenčné meniče, je udržiavanie plynulých otáčok motora. Na trhu sú k dispozícii rôzne druhy frekvenčných meničov, ktoré sa využívajú za rôznymi účelmi vďaka svojim funkciám. Frekvenčný menič V800 je napríklad menič frekvencie s vektorovým režimom, ktorý pracuje v uzavretej slučke, čo znamená, že pracuje so spätnou väzbou. V súčasnosti výrazne stúpa aj záujem o frekvenčný menič na čerpadlo, ktorý je vhodný aj do rôznych náročnejších podmienok a pomáha predlžovať životnosť používaného čerpadla.

button-vybo

Frekvenčný menič V800 je špičkovým technickým zariadením

Moderné technológie stále napredujú a rozvíjajú sa skutočne dynamickým tempom, čo nám uľahčuje prácu v mnohých smeroch. Elektromotory sa v súčasnosti využívajú takmer v každom priemyselnom odvetví a mnohé aj spoločne s frekvenčnými meničmi. Frekvenčný menič V800 patrí medzi špičkové technické zariadenia vybavené pokročilými funkciami, prvkami a profesionálnym softvérom. Aplikácie V800 sú plne predprogramované, čo v praxi umožňuje ich zapojenie do elektrickej siete a okamžité používanie. Frekvenčný menič V800 disponuje moderným ovládacím panelom, pričom je možné používať aj zabudovanú klávesnicu. 

využitie frekvenčných meničov v praxi
zdroj: frekvencnemenice.sk

Kľúčové funkcie frekvenčného meniča V800

Frekvenčný menič V800 ponúka už v základnej výbave viaceré nadštandardné funkcie, ako je ochrana proti nadprúdu, ochrana proti nadpätiu a prepätiu, funkcia detekcie skratu elektromotora pri jeho zapnutí, ochrana proti preťaženiu aj voči prehratiu. Pri používaní akéhokoľvek technologického zariadenia je vždy dôležité vopred vedieť účel, za akým ho chceme  používať a samozrejme dodržiavať výrobné a prevádzkové pokyny pri samotnej prevádzke. 

V súčasnosti sa mnohí z nás sťahujú bližšie k prírode a na stavbu obytných domovov využívame aj rôzne záhradné oblasti alebo si kupujeme a zveľaďujeme chalupy mimo väčších miest. V týchto lokalitách často nie sú k dispozícii kompletné inžinierske siete, alebo tam nie sú žiadne a tak vymýšľame a konštruujeme nevyhnutné technologické riešenia, pri ktorých sa ku slovu často hlásia aj čerpadlá. Okrem ich štandardného využitia v rôznych priemyselných odvetviach tak stúpa záujem o ne aj v súkromnom sektore. Aj v týchto prípadoch však platí, že vysokú spoľahlivosť čerpadla a dlhšiu životnosť dokážeme v mnohých prípadoch predĺžiť práve pripojením frekvenčného meniča. Ak si nie ste istí, aký druh meniča by bol vhodný k vášmu čerpadlu, prípadne, aké funkcie sú potrebné na vaše účely, tak je dobré sa pred kúpou frekvenčného meniča poradiť s profesionálmi. 

frekvenčný menič na čerpadlo
Frekvenčný menič na čerpadlo (zdroj: kelheim.sk)

Frekvenčný menič na čerpadlo a jeho výhody

Frekvenčný menič na čerpadlo dokáže ušetriť značné finančné prostriedky, ak je správne zvolený a disponuje príslušným vybavením. Menič frekvencie pomáha riadiť rýchlosť motora a čerpadla a prispôsobuje sa pracovnému zaťaženiu a chodu motora tak, že volí čo najefektívnejšiu rýchlosť. Vďaka tomu významným spôsobom šetrí elektrickú energiu. Používaním frekvenčného meniča sa zároveň znižuje tlak v systéme, ako aj mechanické a elektrické namáhanie a eliminuje sa aj hydraulické namáhanie. Frekvenčné meniče aj elektromotory nám skutočne v mnohom uľahčujú naše súčasné fungovanie. Pri kúpe vhodného frekvenčného meniča tak dokážete ušetriť naozaj nemalé finančné prostriedky a aj výrazným spôsobom predĺžiť životnosť motora alebo čerpadla, s ktorým sa menič používa. 

Prečo je prenájom fotoštúdia pre fotografov nevyhnutný?

28.03.2024

Ako fotografi neustále hľadáme nové spôsoby, ako posúvať hranice našej kreativity a zachytávať momenty, ktoré u zákazníkov vyvolajú odozvu. Hoci má fotografovanie v exteriéri svoje čaro, kontrolované prostredie profesionálneho fotoštúdia má v sebe niečo jedinečne podmanivé. Ak ste o tom ešte neuvažovali, tu je dôvod, prečo by prenájom fotoštúdia mohol zmeniť vašu [...]

6 prírodných spôsobov bielenia zubov

27.03.2024

Ľudia každoročne minú veľké sumy peňazí na liečbu zubného kazu a bielenie zubov. Aké by mohlo byť alternatívne riešenie? Používanie prírodných produktov a spôsobov na bielenie zubov je tou správnou cestou. Tu je šesť spôsobov, ako si môžete vybieliť zuby bez použitia akýchkoľvek škodlivých chemikálií: Pravidelne si čistite zuby Hneď si to vyjasníme, [...]

Dokáže vás (ne)prekvapiť cesta na letisko? Vyskúšajte taxi Vienna Bratislava

26.03.2024

Jarná dovolenka v exotike alebo medzinárodný kongres letecky? Vaše nové dobrodružstvo aj zbieranie podnetných informácií začne v komfortnom a spoľahlivom taxi Vienna Bratislava. Rezervujte si online transferovú taxi službu, ktorá vás odvezie z Bratislavy (letisko alebo centrum mesta) do Viedne (letisko alebo centrum mesta) bezpečne a načas. A prečo práve oni?

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 516
Celková čítanosť: 710305x
Priemerná čítanosť článkov: 1377x

Autor blogu