Patagonia má plavky, ktoré držia!

2. júla 2021, blogger, Doplnky

Nie je to tak, že by sme sa rady odhaľovali na verejnosti, to len naše plavky občas bezostyšne podľahnú mámeniu vody. Skúsená žena sa vynára až potom, ako si prerátala a upravila jednotlivé diely plaviek. To sa môže stať aj na bystrickom kupku. Tak čo už potom robiť pri surfovaní, keď morské vlny pohltia vrch alebo spodok plaviek ako jednohubku?

Riešenie má Patagonia. Také, aby si mohla robiť akýkoľvek vodný šport a nemusela sa pritom baliť do neoprénu. Tento zázrak sa volá Nanogrip a nájdeš ho vo všetkých plavkách kolekcie Patagonia vo wilderoben.

Nanogrip je špeciálna funkčná tkanina, ktorú vyvinula Linda Kinman, šéfka produktovej línie dámskeho športového oblečenia a plaviek v Patagonii. Podľa vlastných slov nevidela, že by sa niekto snažil vyrábať dámske oblečenie na šport podľa potrieb žien. Všetky inovácie sa zameriavali na mužský sortiment a ženám sa ušli nanajvýš nejaké nové roztomilé potlače.

 

plavky patagonia
zdroj: wilderoben.com

No v roku 2014 Kinman vynašla túto zvláštnu extrémne priľnavú látku a vytvorila pár prototypov plaviek. Medzi amabasádorkami-surferkami sa plavky Patagonia stali okamžite hitom. Konečne sa aj milovníčky vĺn dočkali svojho. Nemuseli plavky neustále naprávať, naťahovať a kontrolovať, ale mohli sa naplno venovať svojmu športu.

Vďaka Nanogrip materiálu sa z klasických bikín stali pod vedením Patagonie funkčné športové plavky.

To, čo spôsobuje, že je látka priľnavá, je jej povrch: materiál je tvorený tisíckami mikroskopických polyesterových vlákien s mierkou 1/175 000 hrúbky ľudského vlasu. Preto sú plavky maximálne priliehavé bez ohľadu na to, či sú suché alebo mokré. Patagonia využíva Nanogrip ako podšívku; vrchný materiál plaviek je zvyčajne zmes recyklovaného polyesteru a spandexu. Vrchné a spodné diely môžeš ľubovoľne kombinovať.