Založ si blog

3 piliere tvorby úspešného e-shopu – poznáte ich?

Spustiť e-shop a rozšíriť svoje aktivity do online prostredia je pre mnohých podnikateľov lákavou predstavou. Často sa stretávame s predstavami, že e-shop stačí spustiť a už iba čakať, až sa budú hrnúť prvé objednávky. Bohužiaľ, tak jednoduché to zďaleka nie je a prevádzka e-shopu si vyžaduje systematický a zodpovedný prístup. Každý dlhodobo úspešný e-shop stojí v podstate na troch pilieroch, ktoré je potrebné stále zdokonaľovať. Poradíme vám, na ktoré tri oblasti by ste sa mali sústrediť. 

Skôr, ako sa pustíte do prevádzky e-shopu, čaká na vás množstvo otázok a rozhodnutí. Kým niektoré môžete doladiť časom podľa toho, ako sa vám bude dariť, iné budú mať na celé fungovanie vášho online obchodu obrovský vplyv prakticky už od počiatku. Začnite stanovením rozpočtu, obchodnej stratégie a určením spôsobu, akým budete váš e-shop propagovať. Mnohé tiež závisí od toho, či bude e-shop doplnkom k vášmu biznisu alebo hlavným predajným kanálom. Nech už je to akokoľvek, nasledujúce tri oblasti nesmiete zanedbať.    

Kvalitné e-shopové riešenie

Hneď na začiatok je dôležité vybrať si kvalitné e-shopové riešenie. Ak úplne neviete, čo všetko od e-shopu očakávať, vybrať si môžete e-shop na prenájom. Ide o kompletné riešenie, za ktoré platíte mesačný paušál a zároveň sa s celým fungovaním a prevádzkou e-shopu môžete zoznamovať. Kým e-shop na prenájom sa oplatí najmä z krátkodobého hľadiska, pretože na začiatok si nevyžaduje veľkú investíciu, takýto model fungovania sa z dlhodobého hľadiska oplatiť už nemusí. 

Tvorba moderného e-shopu si vyžaduje odborný prístup a je nevyhnutné vybrať si kvalitného dodávateľa. Kvalitné technické riešenie e-shopu bude zahŕňať všetky funkcionality, ktoré budete vyžadovať od skladového hospodárstva, cez platobné brány až po prehľadné používateľské prostredie. Odporúčame vybrať si dostatočne flexibilné riešenie, ktoré bude časom možné prispôsobiť vašim potrebám. 

Tvorba webových stránok (zdroj: pixabay.com)

Premyslená marketingová stratégia

Moderný a prehľadný e-shop s najnižšími cenami široko ďaleko dnes už nestačí. Za každým úspešným e-shopom nájdete premyslenú marketingovú stratégiu. Marketingová stratégia e-shopu je nevyhnutná na to, aby ste do vášho e-shopu priviedli relevantnú návštevnosť. Toto je možné dosiahnuť rôznymi spôsobmi a stratégiami. 

Do svojho nového e-shopu môžete priviesť návštevníkov prakticky hneď pomocou PPC reklám. Vydať sa môžete aj cestou optimalizácie pre internetové vyhľadávače. SEO je dlhodobým a z pohľadu nákladov veľmi efektívnym riešením, ako stabilne získavať nových návštevníkov v e-shope a tým aj nové objednávky. Využiť môžete aj silu lokality, v ktorej sa nachádza vaša prevádzka. Lokálne SEO pomôže nielen vášmu e-shopu, ale zlepší aj povedomie o vašom podnikaní medzi miestnymi. Lokálne SEO je dnes už možné podporiť viacerými nástrojmi a využívajú ho aj veľké e-shopy s celoslovenskou pôsobnosťou. 

Dodajme, že vo vašej marketingovej stratégii by nemali chýbať ani cenové porovnávače tovaru a tiež tvorba hodnotného obsahu. 

vyhladatelnost v google
zdroj: pixabay.com

Prvotriedny zákaznícky servis

Zákaznícky servis patrí jednoznačne medzi tie najnáročnejšie disciplíny. Ak ho nebudete mať dobre zvládnutý, zákazníci sa k vám vracať jednoducho nebudú. Nepomôže ani kvalitný e-shop ani prvotriedny marketing. Tým, čo v mnohých prípadoch odlišuje úspešných od neúspešných je práve zákaznícky servis. Zákazník musí aj v online priestore cítiť, že ste tu preňho. Komunikujte profesionálne, rýchlo a akékoľvek problémy riešte promptne. Myslite na to, že aj reklamácie sú príležitosťou, ako váš zákaznícky servis môže vyniknúť. Snažte sa váš zákaznícky servis neustále zlepšovať a nebojte sa zákazníkom ponúknuť aj niečo navyše. Práve týmto spôsobom získate verných zákazníkov, ktorí pre vás môžu mať doslova cenu zlata.

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 726345x
Priemerná čítanosť článkov: 1394x

Autor blogu