Založ si blog

Aké strojné vybavenie pomáha drevospracujúcim podnikom v efektivite?

Drevospracujúci priemysel je u nás veľmi rozšírený aj vďaka bohatstvu prírodných zdrojov. Sústredí sa do oblastí, kde prebieha čulá ťažba dreva, ktorá je následne spracovávané na rôzne účely. Veľké drevospracujúce podniky na svoju činnosť využívajú moderné stroje zabezpečujúce celkovú efektivitu výroby. Pomerne veľké zastúpenie majú u nás ale aj drobné podniky nachádzajúce sa skôr vo vidieckych oblastiach. Zamerali sme sa na možnosti ich napredovania pomocou modernejšieho vybavenia.

V rámci drevospracujúceho priemyslu sú u nás diferencované podniky podľa veľkosti a počtu zamestnancov. Od tých najmenších, kde je zamestnaných do 10 ľudí až po tie najväčšie so stovkami zamestnancov. Tie najmenšie podniky sa v závislosti od svojej lokality často stretávajú s celým radom problémov, ktoré spočívajú predovšetkým v nedostatku finančných prostriedkov na ďalšie investície. Výsledkom je tak zastaralé strojné vybavenie, kvôli ktorému stráca podnik v dôsledku nízkej efektívnosti postupne svoju konkurencieschopnosť.

Trojfázové elektromotory pre stredné a veľké podniky

Ak sa pozrieme na strojné vybavenie veľkých podnikov, v drvivej väčšine sú tu využívané třífázové elektromotory zabezpečujúce pohon celého radu zariadení, od píl, drvičiek až po dopravníkové pásy. Třífazové elektromotory dokážu pri správnom nastavení fungovať veľmi efektívne, čím pomáhajú stredne veľkým a veľkým drevospracujúcim podnikom šetriť nemálo financií.

trifazove elektromotory
Trojfázové elektromotory vyboelectric.cz

Kompletné pohonné vybavenie pre podniky drevospracujúceho priemyslu, ale aj všetky iné priemyselné odvetvia nájdete v ponuke spoločnosti VYBO Electric, ktorá je jedným z najväčších dodávateľov elektromotorov v Európe.

Špeciálne pílové elektromotory

Menšie podniky často nemajú inú možnosť, ako uprednostniť už hotové riešenia, ktoré sú špeciálne upravené na určitý spôsob použitia. Do menších prevádzok, prípadne aj domácich dielní sú vhodným riešením špeciálne pílové elektromotory s plochým vyhotovením. Využiť ho môžete na pohon bežnej stolovej píly, pričom jeho veľkou výhodou je ploché spracovanie čím je zabezpečené účinné chladenie. Na nízko umiestnený hriadeľ je možné priamo uchytiť rezný kotúč, čo celú obsluhu zjednodušuje ešte viac.

Prečo je pilový elektromotor vhodný aj pre malé podniky? Ide predovšetkým o širokú paletu rôznych vyhotovení, vybrať si môžete jednofázové ale aj trojfázové pílové elektromotory. Plochý pilový elektromotor môžete mať s expresným dodaním za veľmi dostupnú cenu, o čom sa môžete presvedčiť na www.elektromotory-vybo.cz. Dostupná cena a jednoduchá obsluha sú dôvodmi, prečo sa tieto elektromotory hodia aj do podnikov s obmedzeným rozpočtom.

pílový elektromotor
Pílový elektromotor elektromotory-vybo.cz

Strojové spracovanie odpadu

Ak je reč o efektivite, treba brať do úvahy nielen samotnú výrobu či spracovanie, ale aj nakladanie s odpadom, ktorého pri spracovaní dreva vzniká pomerne veľa. V procese spracovávania dreva vznikajú predovšetkým rôzne odrezky a piliny, ktoré si svoje následné využitie nachádzajú napríklad v energetike alebo biochémii.

V drevospracujúcom priemysle pritom vzniká odpad prakticky v každej fáze výroby. Od samotnej ťažby dreva, pri ktorej vzniká odpadová drevná hmota až po odpad vznikajúci pri pílení v podobe pilín, triesok a rôznych odrezkov. Pomocou špeciálnej mechanizácie je možné tento odpad spracovať a pripraviť na ďalšie použitie, čím opäť podporíme celkovú efektivitu podniku. Na spracovanie drevného odpadu sa využívajú rôzne závitovkové a vibračné dopravníky, na ktorých pohon je možné využiť univerzálny elektromotor s vysokou účinnosťou.

elektromotor
Elektromotory elektro-motor.cz

Elektromotory teda zohrávajú veľmi dôležitú úlohu v drevospracujúcom priemysle a to nielen pri samotnom opracovávaní, ale aj v zmysluplnom využívaní drevného odpadu. Zistite viac o využiteľnosti elektromotorov v dosahovaní vyššej efektivity na www.elektro-motor.cz.


Zdroj: vyboelectric.cz, elektromotory-vybo.cz, elektro-motor.cz

Prečo je prenájom fotoštúdia pre fotografov nevyhnutný?

28.03.2024

Ako fotografi neustále hľadáme nové spôsoby, ako posúvať hranice našej kreativity a zachytávať momenty, ktoré u zákazníkov vyvolajú odozvu. Hoci má fotografovanie v exteriéri svoje čaro, kontrolované prostredie profesionálneho fotoštúdia má v sebe niečo jedinečne podmanivé. Ak ste o tom ešte neuvažovali, tu je dôvod, prečo by prenájom fotoštúdia mohol zmeniť vašu [...]

6 prírodných spôsobov bielenia zubov

27.03.2024

Ľudia každoročne minú veľké sumy peňazí na liečbu zubného kazu a bielenie zubov. Aké by mohlo byť alternatívne riešenie? Používanie prírodných produktov a spôsobov na bielenie zubov je tou správnou cestou. Tu je šesť spôsobov, ako si môžete vybieliť zuby bez použitia akýchkoľvek škodlivých chemikálií: Pravidelne si čistite zuby Hneď si to vyjasníme, [...]

Dokáže vás (ne)prekvapiť cesta na letisko? Vyskúšajte taxi Vienna Bratislava

26.03.2024

Jarná dovolenka v exotike alebo medzinárodný kongres letecky? Vaše nové dobrodružstvo aj zbieranie podnetných informácií začne v komfortnom a spoľahlivom taxi Vienna Bratislava. Rezervujte si online transferovú taxi službu, ktorá vás odvezie z Bratislavy (letisko alebo centrum mesta) do Viedne (letisko alebo centrum mesta) bezpečne a načas. A prečo práve oni?

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 516
Celková čítanosť: 710952x
Priemerná čítanosť článkov: 1378x

Autor blogu