Založ si blog

Dajte svojou firemnou kultúrou najavo váš pozitívny vzťah k životnému prostrediu

Koncepty trvalo udržateľného rozvoja sú stále aktuálnejšie v rôznych menších firmách naprieč všetkými segmentmi. Dajte dostatočne najavo, že vám záleží na životnom prostredí a vaše podnikateľské aktivity realizujete tak, aby mali čo najmenší dopad na prírodu. Často ide o detaily, ktoré však pri dôslednom dodržiavaní môžu mať veľký efekt. Zistite, ako na to a čo vám tento postoj prinesie.

Výrazy ako bio, raw, eko sa už dnes pomaly stávajú bežnou súčasťou našich životov. Imidž „zelenej firmy“ vám môže veľa priniesť, a to nielen z pohľadu vášho fungovania, ale aj získavania nových zákazníkov. Preto je určite dobré sa inšpirovať a dať najavo, že vám životné prostredie nie je ľahostajné. Ako to zvládnuť? Máme pre vás niekoľko tipov.

Čo o firme prezrádzajú kancelárie?

Veľmi veľa o vašej firme napovedajú obchodné priestory. Práve v tých miestach, kde vás navštevujú vaši klienti, by ste mali zreteľne komunikovať vaše postoje. Aj obyčajné kancelárie teda dokážu o vašej firme prezradiť viac ako si možno myslíte.

Presvetlenie miestností, čistota, umiestnenie rastlín, obrazov a iných dekorácií, toto všetko vplýva na vnímanie určitého priestoru. Ak chcete aby sa vaši návštevníci cítili príjemne, mali by ste si dôkladne zvážiť umiestnenie jednotlivých prvkov. Je logické, že v prípade potreby vyjadrenia eco-friendly postojov by ste mali v čo najväčšej miere využívať prírodné materiály. Ako na to v praxi?

korkove steny
Korkové steny naturaldesign.sk

Stále obľúbenejším riešením tzv. biofilické prvky. Ide o prírodné materiály, ako napríklad machy alebo korok, ktoré sa inštalujú priamo na stenu. Dajú sa perfektne zapracovať prakticky do akéhokoľvek priestoru a vytvárajú doslova úžasnú atmosféru. Prírodné tapety pôsobia nielen zaujímavo, ale doslova prinášajú do interiérov prírodu a pohodu. Ak máte záujem o korok na stenu, alebo inštaláciu pôsobivých zelených machov, v Naturaldesign nájdete presne to, čo hľadáte.

Ako začať s úpravami?

Rozhodli ste sa zveľadiť svoje kancelárie a obohatiť ich o prírodné prvky? Ako prvé by ste mali začať s prípravou, pretože práve tá je základom úspechu. Prírodné tapety je potrebné inštalovať na čisté a vyrovnané steny, aby bol výsledný efekt čo najlepší. Využite preto maľovanie firiem Bratislava, prípadne si vyberte iné mesto, ktoré je k vám bližšie. Maľovanie kancelárskych priestorov je „disciplínou“ ktorú by ste určite mali zveriť odborníkom.

Okrem toho, ak sa rozhodnete pre korok alebo mach, ostatné steny nemusia ostať biele, ale môžete ich farebne prispôsobiť. Týmto spôsobom ľahko vytvoríte kancelárie alebo zasadacie miestnosti imitujúce prales, púšť alebo trebárs aj zelené lúky. Skúste vymeniť obyčajnú bielu za iné farby, ktoré vo vašich kanceláriách vytvoria príjemnú atmosféru. Ak sa chcete poradiť o výbere konkrétnych farieb na steny, Maľovanie LUX je partnerom, ktorý vaše kancelárie premení na miesta plné inšpirácií.

malovanie firiem bratislava
Maľovanie firemných priestorov v Bratislave malovanielux.sk

Budovanie eco-friendly firemnej kultúry je aj o detailoch

Budovanie eco-friendly firemnej kultúry má rôzne podoby. Zapájať sa môžete do rôznych aktivít a ekologických programov. Vysádzanie stromčekov, upratovanie verejných priestorov alebo napríklad dôsledné triedenie odpadov. Možností, ako dať najavo svoje postoje je veľa a často ide doslova o detaily.

Ak chcete začleniť udržateľnosť do svojej firemnej kultúry, mali by ste každého zamestnanca resp. člena vášho tímu s touto filozofiou dôkladne oboznámiť. Ekologicky udržateľné riešenia môžete začať bez veľkých investícií uplatňovať na rôznych úrovniach. Jedným z nich je, ak začnete využívať výlučne bio boxy na jedlo, alebo akékoľvek plastové riady nahradíte ekologickejšou alternatívou.

bio boxy na jedlo
Papierové boxy na jedlo markbal.sk

Na záver, máme ešte jednoduchý tip. Aby bola vaša firma viac eco-friendly mali by ste zvážiť, aké obaly používate. Mali by byť výlučne z recyklovateľných materiálov, čo už dnes neznamená prakticky žiadne obmedzenia, keďže ich ponuka je mimoriadne široká. V tomto smere pre vás bude určite zaujímavá ponuka spoločnosti Markbal, kde nájdete moderné obalové materiály, dekorácie a riady na rôzne príležitosti. 


Zdroj: pixabay.com, naturaldesign.sk, malovanielux.sk, markbal.sk

Výhodné vrátenie daní zo zahraničia – keď rozhoduje cena

18.03.2024

Pracovali ste v zahraničí a chcete podať daňové priznanie v príslušnej krajine? Máte na výber viac spôsobov podania, viac poradenských spoločností, no rozhodnutie odkladáte? Určite hľadáte výhodné vrátenie daní zo zahraničia - s ohľadom na jednoduchosť, cenu za vybavenie a tiež maximalizáciu daňového preplatku. Radi vám s tým vyhovieme.

Práca v Nemecku a Freistellung – pre koho to platí?

05.03.2024

Stavebný sektor v Nemecku poskytuje mnoho zaujímavých príležitostí aj pre stavbárov zo Slovenska. Okrem možností príťažlivého zárobku však prináša aj nové povinnosti. Počuli ste už o Bauabzugsteuer a Freistellung? Aký je medzi nimi súvis a aká je Freistellung cena, pokiaľ to zanedbáte?

Ušetriť sa dá aj pri nižších príjmoch: ako na to?

01.03.2024

Častou námietkou, prečo niekto nič neušetrí je to, že ani nemá z čoho a šetrenie malých súm aj tak nemá príliš veľký význam. Treba ale dodať, že každý zodpovedný človek by mať ušetrené aspoň niečo a pravdou zostáva, že ušetriť sa dá aj vtedy, ak nemáte práve vysoký plat. Základom je dôsledná analýza a trénovanie vlastnej disciplíny. Ako vôbec [...]

Bratislava protivládny protest rtvs

Pod hromadnú pripomienku liberálov k zmenám v RTVS sa podpísalo vyše 11 000 ľudí

19.03.2024 12:14

Návrh zákona nerozdeľuje súčasnú RTVS, mení však kreovanie orgánov telerozhlasu.

čaputová, pavel

Čaputová po schôdzke s Pavlom: Vzťahy medzi ČR a SR sú predurčené k blízkosti. Našu spoluprácu však treba budovať a upevňovať

19.03.2024 11:40

Prezidentka Zuzana Čaputová sa počas návštevy Prahy stretla so svojím českým náprotivkom Petrom Pavlom.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 508
Celková čítanosť: 702879x
Priemerná čítanosť článkov: 1384x

Autor blogu